Livrare gratuita la comenzi peste 300 Lei. Fara Km Suplimentari, livrare a doua zi

Înainte de a comanda produse pe acest website sau prin intermediul emailului/numărului de telefon, te rugăm să citești în integralitate secțiunile cu termenii și condițiile care detaliază toate aspectele privind drepturile și obligațiile dvs și ale noastre, privind comanda, livrarea, returul și costurile aferente. Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.createur.ro implică acceptarea condițiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea în bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a Termenilor și Condițiilor care sunt în concordanță cu prevederile OG 34/2014.

createur.ro este administrat de S.C. Createur Groupe S.R.L. cu sediul în Strada Robanesti, nr. 2A, Gaesti, Dambovita, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J15/602/2020, CUI 42705716.

1. Obligațiile dumneavoastră de înregistrare:

Pentru a putea cumpara de pe createur.ro, trebuie să introduceți datele dumneavoastră pe website-ul nostru.

În utilizarea serviciului, declarați că veți furniza informații reale, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră.

În situația în care considerăm că această obligație a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a vă bloca accesul la utilizarea serviciului, pe o perioadă determinată sau nedeterminată, fără nicio notificare prealabila.

2. Preț și modalități de plată:

Toate prețurile prezentate includ toate taxele.

Plata produselor se efectuează în numerar/cash, la livrarea produsului (ramburs), prin plata cu cardul sau prin transfer bancar la plasarea comenzii online.

Toate platile on-line se realizeaza securizat prin Procesatorul de plăți online NETOPIA mobilPay (https://netopia-payments.com/). Netopia Payments, procesator roman de plati online, este unul dintre cei de success procesatori de plati din Romania, folosit de unele dintre cele mai mari magazine online de la noi din tara. 

3. Informații privitoare la livrare:

Desi in peste 90% dintre cazuri, comenzile se livreaza a doua zi de la confirmarea comenzii, exceptie facand weekendurile, exista si anumite localitati unde anumite firme de curierat livreaza o data sau de doua ori pe saptamana. Doar pentru anumi situatii exceptionale termenul de livrare poate ajunge pana la maxium 5-6 zile lucrătoare, socotit de la data confirmării comenzii dumneavoastră. Exista si alte situatii exceptionale de forta majora unde comenzile pot depasi termenul maxim de 5-6 zile, precum: condiții meteo nefavorabile, blocaje rutiere și accidente sau alte situații speciale care privesc strict programul de muncă al firmei de curierat, care pot produce decalaje ale intervalului de livrare. În aceste situații, termenul de livrare poate fi mai mare, însă nu va depași termenul maxim de livrare de 30 zile conform OUG 34/2014.

Comenzile vor fi confirmate înainte de a fi livrate produsele. O comandă neconfirmată nu presupune o rezervare a produselor.

Taxele de livrare sunt calculate cu taxa pe valoare adăugată (TVA) inclusă.

Transport gratuit la comenzi de minimum 300 lei. Produselor din categoria “Ceramica”, “Rame Foto”, “Ferastrae electrice”, “Console Video” li se aplica o taxa suplimentara de transport si manipulare de 2 lei TVA inclus per comanda, iar acestea nu beneficiaza de “Livrare Gratuita”.

Produsele din categoria Ceramica, Cani, Rame Foto, Console Video, NU beneficiaza de transport gratuit! Daca pe o comanda exista cel putin un produs din oricare dintre categoriile mentionate anterior, comanda nu mai poate beneficia de transport gratuit.

Livrarea se face de către o societate de curierat, la domiciliul clientului, în termen de maximum 1-2 zile de la expedierea comenzii, și poate ajunge la destinație după maximum 5-6 zile.

Expresia “Livrare a doua zi” – prezentata ca si header/banner in pagina principala se refera la faptul ca peste 90% dintre comenzi sunt livrate a doua zi, in special in orasele mari. Anumite localitati, in special anumite sate indepartate si totodata si in functie de firma de curierat selectata, DPD, SameDay sau Fan Curier, comenzile sunt livrate o data sau de doua ori pe saptamana. Pentru acele localitati “Livrare a doua zi” nu se aplica! Exceptie fac perioadele foarte aglomerate din an cum ar fi Sarbatoarea Craciunului si Anul Nou, Valentine’s Day (Ziua Indragostitilor), 1 Martie si 8 Martie.

Livrarea folosind serviciul SameDay Next Day – serviciul SameDay Next Day se refera la faptul ca firma de curierat SameDay livreaza marea majoritate a coletelor a doua zi, mai ales in orasele mari. Exista anumite localitati unde aceasta firma de curierat are livrare doar 1 data sau de 2 ori pe saptamana, caz in care livrarea a doua zi nu este aplicabila. De asemenea, in perioadele foarte aglomerate din an cum ar fi Sarbatoarea Craciunului si Anul Nou, Valentine’s Day (Ziua Indragostitilor), 1 Martie si 8 Martie, exista posibilitatea ca livrarea sa nu se efectueze a doua zi. Mai multe detalii despre serviciul SameDay NextDay se pot gasi pe siteul firmei de curierat Sameday Romania.

De asemenea, pentru expresia livrare a doua nu se iau in considerare zilele de weekend, Sambata si Duminica. 

Totodata, peste 97% dintre comenzile plasate pana in orele 15:00 sunt expediate in aceeasi zi!

În cazul în care doriți să specificați anumite aspecte referitoare la livrare, cum ar fi: ora de livrare, adresa sau puncte de reper, vă rugăm să introduceți în căsuța de observații aceste lucruri înainte de finalizarea comenzii.

În ziua în care coletul dumneavoastră va fi expediat, veți fi înștiințat prin e-mail sau telefonic de către noi. Coletul poate fi preluat de orice membru al familiei.

Produsele se livrează în limita stocului disponibil. În cazul în care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai află pe stoc veți fi înștiințat în acest sens. În unele cazuri, produsul comandat poate fi înlocuit cu unul asemănător dacă dumneavoastră doriți și sunteți de acord cu acest lucru.

Răspunderea pentru orice deteriorare cauzată produsului, coletului sau pachetului trimis de către noi, revine societații de curierat sau transportatorului conform legislației în vigoare. Produsele vor fi înlocuite de către noi dacă se va face dovada culpei curierului și vom fi înștiințati in termen de 2 zile de la primirea coletului.

4. Drepturile de autor (Copyright)

Întregul conținut al site-ului createur.ro, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, scripturi și orice alte date, este proprietatea S.C. Createur Groupe S.R.L. sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul createur.ro, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteți folosi adresa de mail [email protected].

Imaginile publicate pe site sunt conforme cu realitatea, însa uneori nuanțele culorilor produselor pot să difere ușor, ca urmare a procesului de execuție al fotografiilor sau a setărilor monitorului tău. De asemenea, pot apărea mici diferențe de design al materialului, ca urmare a faptului că unele produse de pe site pot avea calitatea de replică.

5. Politica de confidențialitate GDPR

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite fără consimțământul dumneavoastră în caz de litigii/dispute privind fraudele la plata către următorii destinatari: Băncile implicate în plățile online, Organismele Internaționale de Carduri și Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, către instituțiile abilitate.

În conformitate cu dispozițiile Regulamentului 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, clienții noștri au următoarele drepturi:

1) Dreptul la informare (art.12)

2) Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obține, la cerere și în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.

3) Dreptul la intervenție (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisă și în mod gratuit, următoarele:

a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrărilor nelegale;

b) transformarea datelor personale nelegale în date anonime;

c) notificarea terților cu privire la operațiunile prevăzute la lit. a) si b).

4) Dreptul la opoziție (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit și printr-o cerere scrisă, din motive întemeiate și legitime, legate de situația sa particulară, că datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrari.

5) Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate;

6) Dreptul de retragere a consimțământului;

7) Dreptul de a se adresa justiţiei;

8) Dreptul la portabilitatea datelor

9) Dreptul de a depune o plângere la autoritatea națională de protecție a datelor personale.

Acest magazin online trimite anumite date personale ale clienților săi (ID-ul comenzii, prenumele, adresa de e-mail, județul) către Împuternicitul Feedback.TRUSTED.ro, pentru a obține (în mod independent față de magazin) și pentru a publica opinia clienților magazinului cu privire la serviciile acestuia. Datele personale sunt păstrate de Împuternicit pe o perioadă maximă de 67 de zile (TRUSTED.ro își rezervă dreptul de a modifica perioada maximă pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților săi). Toate opiniile publicate sunt anonime.

Scopul colectarii datelor

Datele dumneavoastra personale vor putea fi utilizate de catre S.C. Createur Groupe S.R.L. pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, mesaje scrise (SMS), posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare si pentru realizarea de rapoarte statistice.

Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii.

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. S.C. Createur Groupe S.R.L. se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii si sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si S.C. Createur Groupe S.R.L.

Colectarea de date cu caracter personal

Suplimentar fata de cele de mai sus, colectarea de date cu caracter personal pe site-ul www.createur.ro implica efectuarea de comenzi on-line pe site-ul www.createur.ro si necesita furnizarea informatiilor solicitate si marcate a fi obligatorii, inclusiv a datelor cu caracter personal.

Folosim datele cu caracter personal colectate pe site-ul www.createur.ro in urmatoarele scopuri:

  • facturarea produselor si a serviciilor comandate de dumneavoastra
  • asigurarea livrarii produselor si serviciilor comandate
  • asigurarea garantiilor.

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite institutiilor abilitate fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigi/dispute privind fraudele.
Utilizarea datelor statistice si a datelor anonime

S.C. Createur Groupe S.R.L. poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate in urma prelucrarii in urmatoarele scopuri:

realizarea de rapoarte si analize;
realizarea de informari in scopuri proprii;
publicarea, promovarea, ofertarea serviciilor oferite de S.C. Createur Groupe S.R.L.
Tertii care utilizeaza datele utilizatorilor din site

* partenerii magazinului online pentru livrare (Fan Courier, DPD, Sameday, eColet – nume, adresa, telefon, email);

* Google Analytics si aplicatia de CRM care preia date privind vizita pe site (pagini vizitate, browser folosit, actiuni in site, adresa IP);

  • Edrone Sp. z o. o., ul. Szlak 77/220, 31-153 Kraków – pentru a trimite newslettere prin intermediul sistemului edrone.me
  • Edrone Sp. z o. o., ul. Szlak 77/220, 31-153 Kraków – pentru a trimite e-mailuri, mesaje text, campanii in social media folosind sistemul edrone.
  • codul de urmarire edrone  – pentru a analiza statisticile magazinului online, dar si pentru scopuri de marketing si pentru campanii de email

Deoarece dorim sa oferim o experienta de navigare si cumparare cat mai buna, clientilor nostri, daca acestia nu si-au dat acordul in  mod explicit pentru a primi emailuri din partea noastra, dar nici nu au refuzat in mod explicit primirea de emailuri din partea noastra, acestia vor putea fi contactati de catre sistemele SC Createur Groupe SRL pentru a le oferi promotii, pentru a le sugera inscrierea la newsletter sau pentru a le aminti clientilor despre produse existente in cos, comenzi nefinalizate sau altele. In situatia in care clientul se dezaboneaza in mod explicit de la primirea de informatii pe email sau SMS, atunci acesta nu va mai fi contactat de catre SC Createur Groupe SRL.

De asemenea, orice client are posibilitatea de a solicita stergerea informatiilor din sistemele SC Createur Groupe SRL, daca acestea exista (eg: daca a existat cel putin o comanda in care s-a facut colectarea de date). Pentru a solicita stergerea datelor cu caracter personal, se trimite email catre [email protected] – Subiect: Stergere date caracter persona. Va rugam mentionati ID-ul comenzii sau al facturii.

Modalitatea de exercitare a drepturilor: email – [email protected]

Modificari, actualizari, stergerea datelor – Contact: 0758 307 307 – [email protected] – pentru o evidenta clara a acestor solicitări este obligatoriu ca solicitarea sa fie făcută pe email.

6. Returnarea produselor

Dumneavoastră beneficiați de o perioada de 14 zile pentru a renunța la cumpărare, făra a fi nevoit să justificați decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decat cele direct legate de returnarea produselor și aveți dreptul să ne notificați prin orice metoda doriți că renunțați la cumpărare (email, formular de retragere).

Returnarea produselor se va face prin curier, poștă, sau direct la sediul nostru. S.C. Createur Groupe S.R.L. se obligă să restituie clientului sumele încasate pentru produsele returnate, în termen de maxim 14 zile de la data înregistrării și verificării returului. Cheltuielile de expediție vor fi suportate de către client. Suma înapoiată clientului nu include costurile de transport sau de ramburs, ci doar valoarea de achiziție a produsului. Toate produsele returnate trebuie să fie într-o stare perfectă, fără urme de utilizare vizibile, cu etichetele originale și în ambalajul original, cu toate accesoriile aferente.

Puteți descărca formularul de retragere de aici. Formularul de retragere este un model și nu este obligatoriu. Formularul se poate trimite pe email ([email protected]).

Nu pot fi returnate produsele din urmatoarele categorii:

– Lenjerie Intima: Datorită naturii lor intime și pentru a asigura cele mai înalte standarde de igienă și siguranță, produsele din categoria Lenjerie Intimă nu pot fi returnate după ce au fost primite. Astfel, aveți garanția că produsele pe care le cumpărați nu au fost probate de altcineva. Acest lucru vă oferă încredere și siguranță în calitatea și igiena produselor achiziționate.


7. Excepții de la retragere

Unele produse comercializate pe acest site au un regim special în ceea ce privește dreptul de retur, în sensul că sunt exceptate de la dreptul de retragere. Conform OG 34/2014 art 16 alin e) „sunt exceptate de la dreptul de retur furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igiena și care au fost desigilate de consumator”, de exemplu, fără ca lista să fie exhaustivă: produse care intră în contact cu alimentele (pungi de ambalaje craft), uleiuri aromaterapie, etc

8. Disclaimer – Obligatii mediu ambalaje

SC Createur Groupe SRL  nu introduce pe piata nationala ambalaje, asa cum sunt ele definite in Legea nr. 249 din 2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje (cu modificarile si completarile ulterioare) si nu este responsabila pentru deşeurile generate de ambalajele primare si nu are obligaţia de a plăti la Fondul pentru mediu contribuţia de 2 lei/kg prevăzută la art. 9 alin. (1) lit. d) din OUG nr. 196/2005,

Obligatia inregistrarii la Administraţia Fondului pentru Mediu precum si plata contributiei la Fondul pentru mediu, in functie de codul de deseu de ambalaj, contribuţia de 2 lei/kg prevăzută la art. 9 alin. (1) lit. d) din OUG nr. 196/2005, revine operatorilor economici care introduc pe piaţa naţională produse ambalate

Conform anexei 1, lit r) si s) din Legea nr. 249 din 2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje (cu modificarile si completarile ulterioare) se considera ca introducere pe piaţa naţională inseamna orice furnizare a unui produs pentru distribuire, consum sau utilizare pe piaţa naţională în cadrul unei activităţi comerciale, în schimbul unei plăţi sau gratuit, pentru prima oară, un produs pe piaţa naţională.

In acest caz, persoana juridică cu sediul în România care, potrivit legislaţiei aplicabile produsului respectiv, introduce pe piaţa naţională un produs, se consideră ca fiind responsabilă potrivit art. 16 alin. (1) din legea 249/2015 şi pentru ambalajul produsului.

9. Litigii

Prin folosirea, vizualizarea sau cumpărarea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunoștință asupra faptului că legile române vor guverna Termenii și Condițiile de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator și S.C. Createur Groupe S.R.L. În cazul unor eventuale conflicte între S.C. Createur Groupe S.R.L. și clienții săi, se va incerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă în minim 30 de zile lucrătoare.

Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanța competentă în conformitate cu legile române în vigoare.

10. Diverse

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecțiuni Condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții clientul iși asumă în totalitate drepturile și obligațiile ce decurg din cumpărarea din magazinul virtual createur.ro.

11. Conciliere

Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu responsabilul în gestionarea acestor situații, trimițând un email la [email protected].

12. Forță majora

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

13. Produse Personalizabile/Sublimabile

Parte din produsele comercializate pe site-ul nostru sunt personalizabile sau sublimabile fara insa a oferi noi serviciul de personalizare, adresandu-ne indeosebi clientilor firme ce opereaza in domeniul de personalizare cadouri.

14. Abonarea la newsletter

Se acorda un discount de 10%, sub forma unui voucher valoric, primit pe email in momentul abonarii la newsletter si dupa confirmarea adresei de email.

Cuponul poate fi folosit o singura data pentru fiecare adresa de email/utilizator/client inregistrat.

Valoarea minima a comenzii inclusiv TVA este de 50 lei, pentru ca voucherul valoric sa fie eligibil.

Categorii pentru care nu se poate aplica discountul: Scule Electrice, Scule pentru handmade, Taiere si Slefuire


15. Puncte de Lucru

1. Calea Bucurestilor Nr 182, Otopeni, Ilfov

2. Str Drumul Bacriului Nr 36D, Sat Rosu, Comuna Chiajna, Ilfov – nu se pot ridica comenzi on-line

16. Coduri CAEN Autorizate: 4711, 4274, 4725, 4791, 5629, 5630Ne rezervăm dreptul de a efectua modificări acestor Termeni și Condiții, precum și orice modificări site-ului createur.ro fără o notificare prealabila. Accesând pagina Termeni și Condiții, puteți citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.